Ansamblul de Baterii AA Poarta 4 – 5 – 6

O privire de ansamblu asupra instalatiilor de antiaerianata ce se aflau dispuse pe coasta Marii Negre, pe o distanta de 2,7 km, in zona delimitata de Poarta 4 si Poarta 6 port. Am mai discutat despre aceste baterii de AA, nu sunt surprize, se confirma si faptul ca bateria de 4 tunuri de antiaeriana de la Poarta 5 a fost construita in timpul regimului comunist.
Am revenit asupra acestui subiect deoarece, de data asta, am reusit sa duc acuratetea hartilor la o toleranta max de 5 m. Ceea ce inseamna ca putem vedea exact care erau locatiile fostelor amplasamente AA si starea lor actuala. Astazi nu a mai ramas nimic din vechile pozitii de artilerie, asa cum nu a mai rams nici din vechiul drum catre Poarta 6.

Sa ne apropiem si sa privim de aproape. Am modificat radical histograma fotografiei din 1944 pentru a evidentia pozitiile fostelor cuiburi de artilerie antiaeriana. Existau zeci de astfel de amplasamente, toate dedicate protectiei contra raidurilor bombardierelor sovietice. Cum zona rezervoarelor Astra Romana (actualul Oil Terminal) se observa ca a fost supusa unui bombardament asiduu, este probabil ca aceste instalatii de AA au avut parte de actiune, jucand un rol activ in apararea orasului.

3 Comentarii la Ansamblul de Baterii AA Poarta 4 – 5 – 6

  1. Da, acelea sunt de AA, dar sunt construite dupa ’45, deoarece in fotografia Luftwaffe nu apar. Citind un comentariu anterior al dvs, in care faceati trimitere la 3 sau 4 amplasamente de tun demolate, am crezut ca va refereati la aceste pozitii de tun AA, acum e evident ca era vorba de alte amplasamnete de artilerie.

Lasati un comentariu