1944. Bombardament Sovietic in Portul Constanta

Daca tot isi umfla muschii zile astea tatuca Sta…, ptiu, scuze, domnul Putin, m-am gandit sa fim pregatiti pentru orice.
Prima fotografie reprezinta un zoom pe harta din 1944 a centrului Constantei si a portului vechi, realizata dintr-un avion de recunoastere al Armatei Rosii. Cea de-a doua fotografie este facuta dintr-unul din bombardierele sovietice (anume cel pilotat de  Michael Tsiselsky) care lansau bombe asupra portului Constanta. Data probabila – August 1944.

Portul Constanta sub bombardament, in 1944, si 70 de ani mai tarziu. Nici un apropo, doar o rememorare a faptul ca pe acele cheiuri le-au vazut pe toate. Regele Carol I, Primul Razboi Mondial,  ocupatia Puterilor Centrale, retragerea acestora, inflorirea comertului in anii ’20 -’30, Cel de-al Doilea Razboi Mondial,  vasele si submarinele germane, bombardamentele aliate, navalirea armatei bolsevice. Care sovietici, reusisera cu 27 de ani in urma sa-si asasineze suveranul, tarul Nicolae al II-lea, un alt personaj care a acostat la aceste cheiuri.

Lasati un comentariu