Cazemata faleza Cazino, zona Statuia lui Eminescu (E)

Cazemata tip “pillbox”, similara cu cea prezentata anterior (pillbox D), cu singurele deosebiri ca este realizata in oglinda, cu gura de tragere spre Nord si ii lipseste periscopul. Oricine s-a plimbat pe faleza Cazinoului din Constanta stie cum arata aceasta constructie. Dar numai la exterior…

Inundata pana aproape de gura de tragere, acesta cazemata este puternic afectata de actiunea apei sarate si a valurilor. Armatura betonului este in mare parte ruginita si nu se observa nici urma de periscop ori de tubulatura sistemului de ventilatie. Victorie a societatii consumiste moderne, un PET a navigat prin tuneluri nestiute si a ancorat in cazemata.

Paradoxal, s-au pastrat totusi doua trepte ce urca drept… in tavan. Probabil au avut rol de suporti pentru conducte sau cabluri. Tencuiala plafonului s-a prabusit, semn ca aceste doua cazemate nu vor mai prinde alti 70 de ani.

Fereastra de tragere demonstreaza grosimea zidurilor, estimata la 1,5m. Vedere de ansamblu a celor doua cazemate-surori, dinspre D catre E.

 

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Cazemata faleza Cazino, zona Statuia lui Eminescu (E)

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

Cazemata faleza Cazino, zona Statuia lui Eminescu (E) 44.172080, 28.665564

ACEST ARTICOL ESTE DISPONIBIL ȘI IN LIMBA: Engleză

2 Comentarii la Cazemata faleza Cazino, zona Statuia lui Eminescu (E)

Lasati un comentariu