Despre Æ

ORGANIZARE SI OBIECTIVE
Aedificium Constanta este un proiect care prezinta constructii civile ori militare cu caracter istoric, de pe teritoriul Constantei; in special cladiri vechi, date uitarii. Ne-am axat pe explorarea si prezentarea buncarelor si bateriilor de tun construite pe timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. De ce? Pentru ca nimeni altcineva nu a facut-o.
Aedificium Constanta nu este un site de „urban exploring”, ci mai degraba unul de „history exploration”. Este  un demers la memorie, la istorie corecta, nepartizana. Ceea ce a inceput ca un simplu act de satisfacere a unei curiozitati personale a evoluat intr-o lucrare de constituire a unei „baze de date” a tuturor uvrajelor WW2 din aria Constantei. Nu veti intalni articole exaltate sau concluzii pripite pe Aedificium. Emitem verdicte doar decat daca avem documente, marturii, izvoare scriptice ori fotografice, care sa ne sustina afirmatiile.
Intentia mea si a celor care sustin acest proiect este de a da „un doctorat” la sfarsitul explorarilor si a analizei informatiilor culese. Anume o harta completa a buncarelor si a bateriilor de tun de pe Litoralul romanesc, cu analiza, prezentare detaliata, fotografii, un document care ar fi cu siguranta de folos celor interesati de istoria noastra recenta.

ETICA
Cercetarile Aedificium se desfasoara in cadrul anumitor reguli. Folosim exclusiv mijloace neinvazive de explorare a obiectivelor. Ideea este de a nu lasa nici o urma a trecerii noastre prin acel loc, astfel ca eventualele expeditii viitoare sa beneficieze de aceleasi indicii, nealterate.

  • este interzisa cu desavarsire provocarea de distrugeri ori modificari ale configuratiei obiectivelor, indiferent de scopul acestora;
  • este strict interzis a se „culege artefacte” din interiorul acestor constructii;
  • NU înscrisurilor sau scrijeliturilor pe pereti, NU utilizarii aceastor uvraje drept pubele ori toalete;
  • doar obiectivele deschise sunt cercetare, intrarea prin efractie nu este o optiune.

COPYRIGHT
Aedificium ofera continut propriu, rezultat al muncii de teren, uneori obtinut in conditii deosebit de dificile. Acest materialul fotografic este proprietatea Aedificium Constanta si a administratorului siteului. Aceste fotografii sunt purtatoare de watermark ©aedificium.rockhall.ro sau ©www.aedificium-ct.com. Folosirea, reproducerea, printarea acestor materiale fotografice, in format digital sau analog este permisa, cu conditia pastrarii elementelor de identificare watermark.